Премиерът на Полша Матеуш Моравецки призова днес съгражданите си да прекратят

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки призова днес съгражданите си да прекратят
Коментари Харесай

Премиерът на Полша призовава за прекратяване на протестите срещу забраната на аборта |

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки прикани през днешния ден съгражданите си да прекратят всеобщите митинги против възбраната на аборта в страната заради разрастващата се пандемия от ковид, съобщи Ройтерс.

След решение на Конституционния съд от предходната седмица, водещо до съвсем цялостна възбрана на абортите, в страната избухнаха всеобщи демонстрации на неодобрение, продължаващи към този момент 5 дни. Като съображение за аборт бе отхвърлено трайното и необратимо увреждане на плода. Когато решението на съда влезе в действие, спирането на бременността в Полша ще бъде позволено само при блудничество, обезчестяване или опасност за здравето на майката.

„ Тези прояви, които следим по улиците, безусловно не би трябвало да се случват. Ще се противопоставим уверено на всички актове на експанзия, “ съобщи Моравецки.

Той добави, че неговото консервативно държавно управление ще подсигурява на майките и на родените не здрави деца " естествен живот ".

Жените се притесняват, че ще бъдат принудени да износят дете с тежки генетични болести, които евентуално биха довели до гибел при раждането или лишаването на дете от пълностоен живот.

Масовите митинги се организират макар възбраната за всеобщи събития в страната и разрастващата се пандемия. Във вторник Полша записва нов връх от 16 300 новозаразени от ковид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР